UWS Co-op

merging prewar modern

BC—OA merged a contemporary hand with some classic Pre-War detailing for the renovation of this 1923 co-op apartment near Central Park West. Working with the existing layout, we proposed minor changes with major impact including opening up and extending the kitchen into the dining space and expanding the master bathroom. Traditional base moldings complement a modern door reveal detail, and a decision to restore and reuse the original brass doorknobs led to the selection of warm metal fixtures and details in the custom design of the dining table and lighting.

Client
Private Owner
Scope
Full renovation of 1200 sf Upper West Side Apartment
Status
Completed Spring 2015
Photography
Raquel Perez Puig
Custom millwork and a contemporary floor contrast traditional details
An exposed brick shaft anchored the corner where a wall once stood, creating a small, confined kitchen. Removing the wall and wrapping the kitchen storage into the common space opens up the entire apartment
not quite mid-century meets modern on upper west side
Master bedroom with built-in window desk